«Josefine i Eventyrland – et klassisk Josefinespill der alt kan skje!» Josefine i Eventyrland er et morsomt og underholdende læringsspill hvor spilleren må løse en rekke artige oppgaver. I eventyrland bor det dverger og feer, men de to folkene har ikke snakket sammen på over 100 år. Det har Josefine tenkt å gjøre noe med, og det skal inviteres til storfest for å bringe de to folkene sammen igjen. Mye må gjøres før festen kan begynne; det må sendes ut invitasjoner, det skal lages brus, man må lage musikk, sy kjoler, lage fyrverkeri, og mye mer. I tillegg skal man samle ting i naturen, samt besøke alle i Eventyrland for å løse oppgaver. Josefine-spillene er kjent for å være morsomme og utfordrende, og ulike vanskelighetsgrader gjør at barn fra 3 år og oppover kan mestre disse spillene. Et annet tegn som kjennetegner Josefine-spillene, er musikken og sangene er såpass enkle og fine at barna fort lærer de og synger med.

Bakgrunn

I Eventyrland bor det to folkeslag; feene og dvergene. De bor i hver sin dal og har vært adskilt i over 100 år. Hos feene vokser hagene vilt og husene ser merkelige ut, mens hos dvergene er alt ryddig og pent, og husene ser helt vanlige ut. Hva som gjorde at disse to folkene ble skilt og ikke har sett hverandre på over 100 år, vet vi ikke. Det vi derimot vet, er at oppdraget til spilleren og Josefine er å stelle i stand til en stor fest, slik at disse folkene kan komme sammen igjen.

Om spillet

Det er mange ting som må gjøres før festen kan begynne, og disse oppgavene kan man løse gjennom 20 ulike minispill. I noen av oppgavene får spilleren øvet på bruk av tastaturet, koordinasjon, samt presisjon. Mens i andre oppgaver skal spilleren løse oppgaver som for eksempel øver på logisk tankegang, matematiske oppgave, å kunne gjenkjenne former eller farger, og musikalske oppgaver. Denne gode variasjonen av oppgaver gjør at barna blir utfordret på mange områder og man blir ikke så fort lei.

Spillet er utformet slik at Josefine skal bevege seg gjennom Eventyrland, og på ferden skal hun besøke alle de som bor der, samt samle på ting og utforske nye områder.De  forskjellige personene som Josefine besøker på sin ferd, vil enten hjelpe spilleren eller prøve å sette opp hindringer. Hos noen av de Josefine besøker vil man for eksempel kunne få råd om hvordan man kan løse en gitt oppgave, og dette må spilleren huske fram til man kommer frem til den oppgaven (hukommelsestrening). Josefine kan også møte på folk som ikke vil at folkene skal samles igjen, og deres oppgave er å «sabotere» oppdraget til Josefine. Det gjør de ved å for eksempel gi «dårlige» råd som virker ulogiske om hvordan man skal løse en oppgave (øving på logikk).

På sin ferd gjennom Eventyrland skal Josefine også samle på ting hun finner på sin vei og utforske nye områder. Tingene hun finne på sin ferd gjennom Eventyrland, kan enten gi ekstra poeng eller brukes til festen. Josefine kan for eksempel plukke sopp, fiske krabber og hakke løs diamanter. Det fins også en rekke «hemmelige» områder som Josefine kan utforske. Disse områdene vises ikke på kartet over Eventyrland, men man kan finne hemmelige stier eller tuneller underveis. Når man løser enkelte oppgaver, eller besøker en av folkene i Eventyrland, vil disse hemmelige områdene dukke opp, og her kan Josefine oppdage en rekke ting som vil kunne hjelpe henne med hovedoppdraget; nemlig å stelle i stand den beste festen.

Foreldrekontroll

Spilleren beveger seg rundt, og løser oppgaver ved å bruke piltastene på tastaturet, og spillet har en egen foreldrekontroll som gjør at foreldre kan stille inn hvor lenge barnet kan spille. I tillegg kan man lagre fremgangen underveis, slik at man slipper å begynne på nytt hver gang.