I dette spillet kan du bli med Sofie og Muffe opp på loftet der du kan finne oppgaver og sangleker. Sofie er Josefines lillesøster og Muffe er en grønn dinosaur som er Sofies beste venn. Sammen utforsker de huset og området rundt der Sofie bor, og gjennom en serie spill kan man lære om bokstaver, tall, form og farger, og mye, mye mer. I dette spillet er hovedfokuset å lære om klokken; timer, minutter og sekunder. Spillet er beregnet på de aller minste barna, fra 3 til 5 år, og gir i tillegg en god innføring i bruk av tastatur og mus. Alle spill i Sofie-serien er enkelt utformet, lett å manøvrere seg rundt i og beherske, og alle snakker selvfølgelig norsk. Spilleren får i tillegg positive tilbakemeldinger underveis, noe som øker selvtillitten til barnet. Foreldrekontroll følger også med.

Om spillet

Sofie og hennes beste venn Muffe er alltid på jakt etter nye eventyr, og i dette spillet vil Sofie at Muffe skal bli med opp på loftet. På loftet befinner det seg nemlig en magisk klokke som man kan krype inn i. Inne i klokken er det et magisk eventyrland der Sofie og Muffe møter på et merkelig fyr som heter Buffe, og han har litt vanskelig for å lære seg klokken. Kanskje Sofie og Muffe kan hjelpe? Spillet inneholder en rekke minispill og sangleker som har fokus på å lære om tid og klokken. Man finner spillene underveis ved å klikke på ting som lyser. De første minispillene man kommer til handler om tid. Her får spilleren lære om timer, minutter og sekunder gjennom å løse morsomme oppgaver. Underveis får man hjelp av magiske hjelpere, og står man fast under en oppgave, kan man få hjelp ved å klikke på «hjelp»-knappen. Sofie og Muffe forklarer godt hva man skal gjøre underveis, så selv de yngste barna vil kunne mestre dette spillet ganske fort. Når man har lært om timer, minutter og sekunder, går man videre til å lære om klokken. De første minispillene forkuserer på hel- og halv timer, og forskjellen på dagtid og nattestid. Når barnet behersker dette, kan man gå videre og lære om klokken fram til halvtimen; for eksempel 9.05, 9.15, 9.25 og 9.30. Når man har behersket dette, går man videre og lærer om klokken fra halvtimen til neste hele time, for eksempel 9.35, 9.45, 9.55 og 10.00.

Underveis i spillet møter man en rekke merkelige og magiske figurer, og den man blir best kjent med er Muffes nevø Buffe. Buffe er en liten dinosaurgutt som er full av morsomme påfunn, og han har alltid en morsom kommentar på lur. Buffe skal snart begynne på skolen, og det er derfor det er så viktig at han lærer seg klokken. Buffe er med Sofie og Muffe gjennom hele spillet, og sammen med spilleren får han lære om tid og om klokken. Buffe er også veldig glad i musikk, så han blir ekstra glad hver gang spilleren setter i gang en sanglek. Spillet inneholder 5 sangleker, og alle sangene er velkjente norske barnesanger. Kan man ikke teksten, kan man finne den i et hefte som følger med spillet.

Hvem er spillet for

Dette spillet er for førskolebarn i alderen 3 til 5 år. Gjennom morsomme oppgaver og artige sangleker får barnet en innføring i bruk av tastatur og mus, samt å lære om tid og om klokken. Spillet inneholder en foreldrekontroll, hvor man blant annet kan stille inn hvor lenge man ønsker at barnet skal kunne spille. Fremgang i spillet kan selvsagt lagres underveis slik at man slipper å begynne på nytt hver gang.