Sofie og Muffe vil ut på nye eventyr, og i dette spillet får spilleren bli med og utforske deler av huset der Sofie bor. Sofie er en eventyrlysten liten jente på snart 4 år, og hun har alltid med seg sin beste venn. Han heter Muffe og er en grønn dinosaur. Muffe er veldig glad i musikk og har derfor med seg en snakkende radio som kan spille kjente, norske barnesanger. I spillet får man møte mange av vennene til Sofie, og sammen skal de løse oppgaver som er beregnet på de aller minste barna. Førskolebarn i alderen 3 til 5 år er målgruppen for dette spillet, som gjennom morsomme og utfordrende spill gir spilleren en god innføring i bruk av tastatur og mus. Spillet består av 10 minispill, og barnet får lære om tall, bokstaver, form og farger, og mye mer. I tillegg kan man finne 5 sangleker som man kan synge med på. Disse sangene er nyinnspillinger av kjente, norske barnesanger, og tekstene til sangene kan man finne i heftet som følger med spillet.

Om spillet

Spillet starter på kjøkkenet og her møter man den matglade gresshoppen Kokke. Kokke elsker å lage mat og bake kaker, men er ikke så flink til å måle opp riktig mengde ingredienser. Dette trenger han hjelpe til, og Sofie og Muffe vil gjerne hjelpe til. Ved å klikke på ulike ting på kjøkkenet, får man opp ulike oppgaver som man må løse. Dette spillet har 3 ulike vanskelighetsgrader, så oppgavene varierer i vanskelighetsgrad. På det enkleste nivået må man for eksempel finne 3 egg, 1 pose mel, og 2 kartonger melk. Om man velger et vanskeligere nivå, får man en enkel innføring i liter, desiliter og millilter, og må måle opp ingrediensene i den måleskalaen. Sofie og Muffe forklarer hva man skal gjøre underveis, så selv de minste barna vil kunne mestre dette spillet ganske fort. På kjøkkenet finne man også oppgaver om bokstaver, som M for mel, S for sukker, osv. Når man har klart oppgavene på kjøkkenet, går veien videre til hagen. Her må Sofie og Muffe hjelpe Kokke med å finne grønnsaker og andre ting han trenger for å lage middag. I hagen møter man den lille hagenissen Hump, samt flere andre av Sofies venner. Hump vil at Kokke skal lage grønnsakssuppe til middag, og til det trenger de hjelp med å finne de riktige grønnsakene. Her får spilleren oppgaver som omhandler logisk tenkning, samt å finne de riktige formene. I hagen vil du også finne et hukommelsesspill, for Kokke har glemt oppskriften til suppen på kjøkkenet, og Sofie og Muffe må huske hvilke grønnsaker de må finne.

Den siste delen av huset man skal utforske, er spisestuen. Når middagen som Kokke har laget er klar, må det dekkes til middag. Sofie og Muffe må ha hjelp til ting som å dekke på riktig antall suppeboller (øving på tall) og finne servietter i ulike farger. Og ikke bli overrasket dersom Muffe vil dra i gang noen sangleker underveis. Spillet er over når bordet er ferdigdekket og maten kommer på bordet.

Foreldrekontroll

Som nevnt tidligere har spillet ulike vanskelighetsgrader, så når man har behersket det enkleste nivået, kan man spille spillet igjen på et vanskeligere nivå og få vanskeligere oppgaver. Man kan dermed si at man får 3 spill i ett. Spillet kommer med innebygd foreldrekontroll, slik at foreldre kan stille inn på forhånd hvor lenge de ønsker at barnet skal kunne spille. Man kan selvsagt lagre spillet underveis slik at man slipper å begynne på nytt hver gang.