«Bli med Sofie og hennes venn Muffe på en spennende og lærerik oppdagelsesferd i kjøkkenhagen».

I dette spillet møter vi for første gang Josefines lillesøster. Hun heter Sofie og er snart 4 år gammel. Sofie elsker å gå på oppdagelsesturer og har alltid med seg sin beste venn; den grønne dinosauren Muffe. Muffe er en morsom figur som elsker musikk, og han kan forvandle seg om til tall og bokstaver. Sofie og Muffe skal i dette spillet utforske kjøkkenhagen til Sofie, og spillet har to spillmoduser; opplevelsemodus og spillmodus. Spillet er enkelt utformet og beregnet på de aller minste barna. Spillet vil gi barnet en god innføring i hvordan å bruke tastaturet og musen gjennom en rekke morsomme spill og sangleker, og man kan velge mellom flere vanskelighetsgrader.

Om spillet

Spillet starter i kjøkkenhagen til Sofie. Først må man velge om man vil spille «opplevelsesmodus» eller «spillmodus».

Opplevelsesmodus

På «oppleve-nivået» skal man utforske kjøkkenhagen, og hjelpe Sofie med å finne ting som ligger der. Man skal blant annet hjelpe Sofie og Muffe med å finne ulike grønnsaker, som gulrøtter, kål, og poteter, samt å finne utstyr man trenger for å plante og stelle kjøkkenhagen. I «opplevelsesmodus» får de aller minste en enkel innføring i å bruke tastaturet ved å bevege seg rundt i kjøkkenhagen. Man får også lære om de ulike grønnsakene og tingene man finner i kjøkkenhagen.

Spillmodus

Velger du «spill-nivå», kan du spille en rekke minispill og høre på kjente barnesanger. Muffe er selvsagt med her også, og i tillegg vil du møte andre figurer som hører til i Sofies verden. Minispillene er enkle og lett å forstå, selv for de aller minste, og dersom de ikke mestrer spillet umiddelbart, vil de fort lære å bruke tastaturet og musen selv. I tillegg til å øve på å bruke tastaturet og musen, skal spilleren løse oppgaver som å telle antall figurer hos fugleskremselet og hjelpe hanen med å holde orden i grønnsakshagen. Spilleren får øvet på å telle, bokstavene i alfabetet, gjenkjenne former og farger, samt å øve på å huske ting. I kjøkkenhagen vil Sofie og Muffe møte på en gammel sopp. Soppsopp liker å fortelle historier, men er forferdelig glemsk, så han trenger derfor hjelp. Oppgaven til Sofie er å finne ti sider som mangler i historien til Soppsopp. Når du har funnet alle sidene, kan den gamle soppen dele historien med spilleren og alle småsoppene. Du kan også sette ditt eget preg på historien ved å sette inn egne ord på slutten.

Sofie trenger også hjelp med å legge puslespillene sine, samt å finne to like bilder i huskespillet. Spilleren kan også prøve seg på et morsomt tegnespill der man kan blande farger og male med forskjellige figurer. I tegnespillet vil spilleren kunne utforske hvilke farger man får når man blander ulike farger, og i puslespillet må man finne riktig brikke som hører til riktig sted.

I kjøkkenhagen vil Sofie og Muffe møte den lille musa Mus og katten Pus. Mus og Pus trenger hjelp til å øve på alfabetet og å stave enkle ord. Når spilleren har utført oppgaven, vil Mus og Pus feire med å synge sanger. Dette er kjente, norske barnesanger som barnet sikkert kan fra før av, men trenger du teksten følger det med et hefte når du kjøper spillet og her finner du alle sangene.

Hvem er spillet for

Spillet fins til PC og Nintendo DS, og det er innebygd foreldrekontroll som gjør at du blant annet kan stille inn hvor lenge du ønsker at barnet skal spille. Spillet inneholder en rekke enkle og morsomme oppgaver, og barna får positive tilbakemeldinger underveis, noe som bygger opp selvtillitt. Fra 3 til 5 år.