«Nå er hun her igjen:Hun er livlig, morsom og full av fart – hun er Josefines lillesøster, Sofie!»

I dette spillet kan du være med Sofie og vennene hennes ut på spennende og morsomme oppdrag. I huset der Sofie bor kan du bli med på oppdagelsesferd og teste ut alle de morsomme og spennende tingene dere finner på kjøkkenet, stuen og badet. Sofie har med seg sin bestevenn Muffe, og på veien gjennom huset vil spilleren møte mange andre venner av Sofie. Dette spillet er for de aller minste, fra 3 til 5 år, og det er mye å lære om hvordan man skal bruke tastaturet og musen. Dette spillet er perfekt til nettopp dette, og vil samtidig hjelpe de med å øve på ting som alfabetet, tall, form og farger og mye mer. Spillet er enkelt utformet og alle snakker selvfølgelig norsk.

Om spillet

I dette spillet møter du Sofie, som er Josefines lillesøster, og vennene hennes. Dette er en morsom gjeng som alltid er klar for nye eventyr. Spillet starter i stuen i huset til Sofie, og her blir vi først kjent med hennes beste venn, Muffe. Muffe er en grønn dinosaur som er minst like eventyrlysten som Sofie. Muffe er i tillegg glad i musikk, og har med seg en snakkende radio. Den vil flere ganger i løpet av spillet spille kjente barnesanger som spilleren oppfordres til å synge med på. Muffe er med Sofie i alle rommene. I stuen vil du finne en rekke ting du kan trykke på for å komme inn på ulike oppgaver. Disse oppgavene er beregnet på de aller minste, fra 3 til 5 år, og inneholder enkle staveoppgaver og hukommelsesoppgaver.

Fra stuen kan du gå videre til enten badet eller kjøkkenet. Går du til badet, vil du finne Andand, som er en artig liten figur som alltid har en morsom kommentar på lur. Andand er, ikke overraskende, en and, som på tross av sin lille kropp har en dyp og mørk stemme. Andand liker å leke, og favorittleken er å leke gjemsel. På badet kan du finne flere oppgaver ved å trykke på ulike ting du finner. Du kan trykke på badekaret, servanten, speilet og en rekke andre ting. Her vil du finne nye, spennende oppgaver som å navngi farger, å telle til ti, samt enkel staving av ord. På badet møter du også andre venner av Sofie, som Musmus, Herr Flue og Ormen lange.

Videre kan du gå til kjøkkenet. Her venter flere oppgaver og flere av Sofies morsomme venner. Som i stuen og på badet, finner du oppgaver ved å trykke på forskjellige ting du finner i rommet. Du vil finne flere oppgaver som å finne identiske former, hvilken farge man får når man blander to farger, samt bokstav- og talloppgaver. Også på kjøkkenet blir du kjent med flere av Sofies venner. Den store, snille bjørnen Brun er en av Sofies beste venner, og Brun liker å tulle og fortelle vitser.

Hvem er spillet for

Dette spillet er for de minste barna, og vil gi de en god og morsom innføring i hvordan man bruker tastauret og musen. Spillet inneholder 8 små spill og 5 sangleker, så dette er spillet for de som ønsker å lære gjennom lek. Sofie og Muffe forklarer hele tiden hva man skal gjøre, og det er enkelt å manøvrere seg rundt i spillet. Spillet inneholder i tillegg tre vanskelighetsgrader, så når man har mestret det enkleste nivået, kan man spille på nytt med en høyere vanskelighetsgrad. Dette gjør at barnet får nye utfordringer i et spill de allerede kjenner godt.