I dette spillet kan du være med Sofie og hennes beste venn, den grønne dinosauren Muffe, ut på nye, spennende eventyr. Sofie er en liten, nysgjerrig jente på snart 4 år som alltid er klar for morsomme utfordringer og spennede oppgaver. Med seg på ferden har hun sin beste venn Muffe, men gjennom spillet vil du møte på en rekke andre av Sofies venner. Dette spillet er for de aller minste barna og har fokus på læring gjennom en rekke morsomme oppgaver. Dersom du kjøper spillet til PC, vil barn med dette spillet i tillegg få en god innføring i bruk av tastaur og mus. Spillet kan også fåes til Nintendo DS, og det kan lastes ned til nettbrett og mobiltelefon via Android eller iOS. Dette spillet inneholder 10 ulike minispill som vil lære barnet om tall, bokstaver, form og farger, og mye mer. I tillegg vil man finne 5 sangleker. Disse sangene er nyinnspillinger av kjente, norske barnesanger, og teksten til alle sangene vil du finne i et hefte som følger med spillet. Dersom du laster ned spillet til mobil eller nettbrett, vil det følge med en link der du kan finne sangtekstene. Alle spillene i Sofie-serien er utviklet av norske pedagoger, og fokuserer på læring gjennom lek.

Om spillet

Dette spillet starterpå rommet til Sofie. Her finner du Muffe, som alltid er med, samt en rekke andre figurer som du kan snakke og leke med. Ved å klikke på ulike ting i rommet vil du kunne få oppgaver som du må løse. Det er oppgaver der man må stave enkle ord, telle, og oppgaver der man trener opp hukommelsen. På rommet til Sofie vil du for eksempel finne en puttekasse og noen tellefigurer der barnet lærer om telling og ulike figurer. I dette spillet kan man velge mellom tre vanskelighetsgrader, så jo høyere nivå man velger, jo vanskeligere er oppgavene. Det er dog verdt å merke seg at dette spillet er for barn i førskolealder, altså fra 3 til 5 år, så selv på det vanskeligste nivået er oppgavene relativt enkle. I dette spillet vil du kunne utforske tre rom i huset til Sofie; rommet til Sofie, bursdagsfestrommet og rommet i klesskapet. Når man har utført alle oppgavene på rommet til Sofie, kan man så gå videre til ett av de andre to rommene. I alle rommene vil du kunne finne oppgaver ved å klikke på ulike ting du finner. Sofie og Muffe forklarer godt underveis hva man skal gjøre, så selv de aller minste vil kunne mestre dette spillet på egenhånd ganske fort.

Rommet i klesskapet til Sofie er et magisk og spennede sted å utforske. Her vil man finne en magisk spilledåse som blant annet spiller den kjente barnesangen «Tommelfinger, tommelfiner, hvor er du?». Til hvert vers kan du se en liten tegnefilm og selv spille med på disse instrumentene: tamburin, kubjelle, kazoo, tromme, båthorn, ringeklokke og fjert! Når du klikker på bildet i verset, får du en ekstra overraskelse. Denne spilledåsen kan du ta med deg slik at du kan spille sangene og se tegnefilmene når og hvor du vil. Og bli ikke overrasket dersom Muffe vil at du skal spille den ofte, for han er så veldig glad i musikk. Hver sang har dessuten flere puslespill man kan bryne seg på. For de minste er det et puslespill med flotte bilder, for de litt større er det et puslespill med ordentlige brikker i tre vanskelighetsgrader; 6, 12, eller 15 brikker. I tillegg kan du finne et huskespill der du kan velge mellom 8 eller 16 brikker.