I dette spillet kan du bli med Josefine til feenes dal i Eventyrland. Her må Josefine hjelpe de som bor der ved å få tak i nøkler som holder på magien til småfolket. Spillet består av en rekke minispill der poenget er å samle nøkler ved å gjennomføre en rekke oppgaver. Dette spillet er både et lærespill og et underholdningsspill, og du kan velge mellom tre vanskelighetsgrader. Alle snakker norsk og spillet er godt forklart, så dette spillet er rettet mot målgruppen 3+, dog de over 11-12 år vil nok finne spillet for enkelt. For de minste er det dog et spennende og morsomt spill hvor de ulike oppgavene lærer barna å telle, stave ord, gjenkjenne former, og mye mer.

Om spillet

«Se deg godt omkring, kanskje er det god idé å ta en tur til handelsvognen?». Slik starter spillet, og den første oppgaven er å finne en perle til handelsmannens ravn. Klarer du dette, bærer det videre rundt om i byen hvor du må løse en rekke oppgaver. Josefine trenger også å samle penger slik at hun kan innrede huset Goblin. Dette huset er spesielt og magisk, og du kan kjøpe møbler du kan innrede det med, male eller tapetsere veggene, innrede badet eller kjøkkenet slik du ønsker, og plante blomster i hagen. For å få penger til å gjøre alt dette, må Josefine gå til ønskebrønnen. Her må du stave ord, og hvert korrekt stavet ord gir deg en viss sum penger. Jo vanskeligere ordet er, jo mer penger får du dersom du staver det korrekt.

I de ulike minispillene er det en masse spennende utfordringer som venter. Josefine må blant annet kappløpe med kjæledyr, finne stein til det sultne trollet og hjelpe spøkelsene med å hoppe på trampoline i fyrtårnet. Det fins også en rekke minnespill der spilleren må huske tall, former, gjenstander eller farger. I alle disse spillene er målet å samle nøkler som du må veksle inn underveis. Dersom du ikke får vekslet inn alle nøklene, får du heller ikke avsluttet spillet. Som i de fleste andre Josefine-spill er vanskelighetsgraden enkel. Heldigvis er det tre ulike nivå å spille på, noe som vil gi spillet ekstra levetid når barna begynner å mestre det.

Magiske hjelpere og onde ånder

Josefine møter også på en del magiske hjelpere og onde ånder underveis. De magiske hjelperne kan hjelpe Josefine med de ulike oppgavene, mens de onde åndene kan gjøre oppgavene vanskeligere. Møter du på en magisk hjelper, må du først utføre et «magisk» oppdrag. Løser du dette oppdraget, vil hjelperen bli med deg på din ferd, og han kan for eksempel være behjelpelig med å gi hint eller deler av løsningen på en gitt oppgave. Den onde ånden derimot vil prøve å stoppe deg fra å lykkes ved å gjøre en oppgave vanskeligere eller prøve å distrahere deg mens du løser en oppgave. Du kan bruke en magisk hjelper til å kvitte deg med en ond ånd, men da mister du samtidig hjelperen din. Både de magiske hjelperne og de onde åndene kan dukke opp hvor som helst, både når du minst forventer det og når du mest trenger det.

Hvor kan du finne spillet?

Dette spillet har fått god respons, både fra media og spillere. Josefine-spillene enkle å forstå, enkle å mestre selv for de minste, og alle snakker norsk, og dette gjør Josefine-spillene svært populære. Josefine – Magi i eventyrland får du til Nintendo DS, eller du kan laste det ned via Android eller iOS. Du kan også spille det på PC ved å laste det ned med Windows.