«Det går rykter om en gammel skatt som ligger skjult langt, langt inn i den lumske jungelen. Hjelp Josefine på hennes ferd gjennom jungelen – finn gullmynter og skattkister og oppdag de mystiske dyreåndene, som gjør det mulig å endre form og egenskaper på magisk vis!»

Slik starter introduksjonen til spillet Josefine og Jungelskatten. De fleste med små barn vet hvem denne lille, gule kaninen er. Josefine-spillene har vært kjent for mange som typiske læringsspill, men dette er et rent underholdningsspill for hele familien. Spillet har norsk tale og er enkelt å forstå, så dette er et flott spill for barn i alderen 6 til 12 år. Samtidig er det utfordrende, har bra grafikk og er lett å bli hektet på, noe som appellerer til de litt større.

Om spillet

Josefines oppdrag er å finne en skatt som er skjult i jungelen, og denne skatten skal hun ta med tilbake til museet. For å kunne fullføre dette oppdraget, må Josefine gå inn i fem ulike brettverdener og låse opp en rekke skattekister. Disse brettverdenene, alt fra ørken til regnskog, består av til sammen 23 spennende og utfordrende nivåer. Du vil finne utfordringer som livsfarlige fallgruver, tak som går i oppløsning, svevende plattformer, glatte partier, vanngraver, ondsinnede pelsdotter, enorme piggskapninger, aggressive planter og mye, mye mer. På ferden må Josefine samle mynter som vil gi henne flere liv, og hun må hoppe seg over skumle stup og bevegelige plattformer. Spillet kan minne litt om Super Mario Bros i både form og grafikk, men er noe enklere å mestre, og det er nok derfor det er så populært blant de minste barna.

Når Josefine har klart å komme seg gjennom den første verdenen, får hun etterhvert hjelp av magiske dyreånder. Disse dyreåndene gjør at Josefine kan gjøre seg om til et dyr, og får i tillegg magiske og spesielle egenskaper. Gjør hun seg om til en firfisle, kan hun krype inn i grotter; får hun hjelp av fugleånden, kan hun hoppe høyt; ånden til en bjørn gjør at hun får superkrefter som gjør at hun kan knuse fiender; fiskeånden gjør at Josefine kan svømme under vann. I tillegg kan Josefine få hjelp av et snilt spøkelse, som gjør at hun kan bli usynlig i 5 sekunder av gangen. Ved hjelp av disse åndene kan Josefine bekjempe fiender, samt finne skatter og belønninger som hun normalt sett ikke får tak i. I tillegg kan disse åndene finne «hemmelige» rom og stier, som inneholder skatter eller som er en snarvei til et nytt nivå eller ny verden. Når som helst kan Josefine gjøre seg om til seg selv igjen. Hun kan også gå tilbake til tidligere brett og finne skjulte skattekister og mynter, noe som gjør at spillet varer lengre enn man skulle tro. Et stort pluss er at underveis i spillet fins det lagringsmuligheter, og på den måten slipper man å begynne helt på nytt dersom man feiler. Det er et stort pluss for de minste barna, fordi de kan fort bli lei seg eller frustrerte dersom de må begynne på nytt hele tiden.

Versjoner

Dette spillet fins både som gratisversjon og betalingsversjon. Betalingsversjonen inneholder naturlig nok flere nivåer og verdener, flere ånder og hemmelige skatter, og man får noe mer ut av spillet enn med gratisversjonen. Men ikke misforstå, gratisversjonen er mer enn bra nok for de aller fleste, og du vil få timesvis med underholdning uten å betale en eneste krone. Spillet kan lastes ned via Android, på alle Apple produkter som Iphone og Ipad, samt at du kan spille på datamaskin med Windows. Du finner også spillet på Nintendo Dsi.