«Bli med ned i Muffes fantasiverden, og hjelp alle bokstavbarna finne sine foreldre!»

I dette spillet kan du bli med Sofie og Muffe ned i Muffes fantasiverden, og få oppgaver som har som hovedmål å hjelpe barna å lære bokstaver, øve på alfabetet, og stave enkle ord. Spillet er, som alle spillene i Sofie-serien, beregnet på de aller minste, altså barn fra 3 år og opp til skolealder. Dette spillet er enkelt urformet og svært pedagogisk, og gjennom morsomme oppgaver og sangleker vil barna lære alfabetet. Siden spillet er beregnet på de aller minste, vil de også få øvet mye på bruk av tastaturet og musen.

Bakgrunn

Muffe, som er en grønn dinosaur og Sofies beste venn, tuller med Sofie og sier at hun ikke tør å gå ned i den mørke kjelleren i huset. Det er jo ikke noe å være redd for, mener Muffe! Heldigvis er Sofie så tøff og eventyrlysten at hun blir med likevel, og sammen går de ned i den mørke, støvete kjelleren. Her finner de en magisk kiste, og når de går ned i den, kommer de til Muffes eventyrverden.

Om spillet

Bokstavbarn og bokstavforeldre

Når Muffe og Sofie kommer ned i eventyrverden, møter de Muffes onkel. Sammen med han skal de bevege seg rundt i eventyrverden og hjelpe bokstavbarna med å finne sine foreldre. Underveis treffer de på alle mulige rare og morsomme figurer som hjelper dem på sin vei. De små bokstavbarna har blitt borte for sine foreldre, så spillerene må hjelpe Sofie og vennene hennes med å finne de. Ved å manøvrere med piltastene og musen på tastaturet, skal spilleren finne de store bokstavene som passer til de små. Spilleren får positive tilbakemeldinger underveis, og kan få små hint dersom man står fast. Når man har matchet en liten bokstav til en stor bokstav får man poeng, og for å gjøre det mer interessant for litt større barn kan man også konkurrere om å finne alle bokstavene så rask som mulig.

Lære seg alfabetet

Når man har funnet alle bokstavforeldrene, skal man prøve å sette de i riktig rekkefølge i alfabetet. Underveis i spillet kan spilleren velge mellom en rekke sangleker, og alfabet-sangen er en av sangene man kan spille av. Denne sangen vil selvsagt gjøre det enklere for barnet å kunne plassere riktig bokstav på riktig plass i alfabetet. Dersom barnet ikke kan en, eller flere, av sangene, vil man finne teksten til alle sangene i sangheftet som følger med spillet.

Stave og sette sammen ord

Etter at man har lært seg alfabetet, vil barnet kunne øve på å stave ord, samt å sette sammen enkle ord. Her får Sofie og vennene hennes hjelp av Doktor Bo, som er en liten søt padde med briller. Sammen med Doktor Bo trenger barnet å stave og sette sammen 10 enkle ord, som «Hei», «Bil», og selvsagt «Bø».

Hvem er spillet for

Man kan velge mellom ulike vanskelighetsgrader, så når barnet mestrer det enkleste nivået, kan man spille igjen på et vanskeligere nivå. På de vanskeligere nivåene vil ordene man skal stave og sette sammen bli noe vanskeligere. Det fins også en innebygd foreldrekontroll som gjør at foreldre kan stille inn hvor lang tid de ønsker at barnet skal kunne spille. Spillet kan lagres underveis så man slipper å begynne på nytt hver gang. Dette spillet kan kun spilles på PC, og er beregnet for førskolebarn i alderen 3 til 5 år.